Szerző: <span class="vcard">Toldi-Media&Web©</span>

Hirdetmény – Zöldhulladék gyűjtés

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nagykökényes településen 2019. november 23-án zöldhulladék-gyűjtést szervezünk.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi tájékoztató szerinti, feleslegessé vált hulladékot az előre meghirdetett gyűjtési napon reggel 7 óráig helyezze ki az ingatlan elé, úgy, hogy ezzel a közlekedés biztonságát ne zavarja, a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen, ne járjon baleset- vagy károkozás veszélyének előidézésével. A zöldhulladék-gyűjtést csak magánszemélyek vehetik igénybe, intézményektől, közületektől és gazdálkodó szervezetektől a hulladékot nem szállítjuk el.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az időben ki nem helyezett hulladékért nem áll módunkban visszamenni!

Tájékoztató – zöldhulladék gyűjtés

A zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű, levágott faág, nyesedék, avar, lehullott lomb, egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb kerti zöldhulladékot műanyag zsákokban, a faágakat, nyesedéket maximum egyméteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni.
Ingatlanonként 1 m3 hulladék kihelyezésére van lehetőség.
Nem szállítható el a veszélyes hulladékkal, háztartási hulladékkal, építési törmelékkel, egyéb hulladékkal kevert vagy szennyezett zöldhulladék.
Nem kerül elszállításra továbbá a nem megfelelően előkészített, biztonságos rakodásra nem alkalmas hulladék, az 1 m3-en felüli mennyiség.

SZELEKTÍV NONPROFIT KFT.

Meghívó

Nagykökényes község Önkormányzatának Képviselő-testületének  ALAKULÓ TESTÜLETI ÜLÉSÉRE kerül sor 2019. október 30.-án, szerdán 18 órakor.

A nyilvános ülés helye: Művelődési Ház nagyterme (Nagykökényes, Szabadság út 35.)

A teljes meghívó itt tekinthető meg.

 

Tóth Miklós – Kutyaszorító képekben…

A Gyöngyösi Játékszín előadásában Tóth Miklós Kutyaszorítóban című 2 felvonásos bohózatát láthatták a Nagykökényesi Művelődési Házban 2019. október 20-án (vasárnap) délután 5 órától. Az előadás sikeréről beszéljenek a képek, köszönjük a szereplőknek a hatalmas alakítást, szeretettel várjuk vissza őket egy újabb előadásra.

Az előadásról készült galéria itt tekinthető meg.

Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját 2019. Október 23-án, szerdán, 17.30-kor az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából rendezett koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezésre.

Helyszín: Nagykökényes, Szabadság út 35.
(Kultúrház melletti park)

Tóth Miklós – Kutyaszorító

A Gyöngyösi Játékszín: Kutyaszorítóban című 2 felvonásos bohózatát láthatják a Nagykökényesi Művelődési Házban 2019. október 20-án (vasárnap) délután 5 órától.

Tóth Miklós bohózatának főhőse körül egyszerre négy szoknya kavar vihart, és szorult helyzetéből csak az örök férfi szolidaritás menti ki, egy higgadt agglegény szobatárs személyében – persze ideig, óráig, pontosabban a happy and-ig. S bár a 4 hölgy között nem lehet elosztani igazságosan a mi Don Juanunkat, a néző mégsem csalódik, mert a vihar kavarta porfelhőben garantáltan jól fog szórakozni.

Jegyek elővételben megvásárolhatók: Péter Erzsébetnél (Nagykökényes Könyvtári Információs és Közösségi Hely) és Besszer Máriánál.

Sajtóközlemény

Kiváló városi kórház díj a hatvani kórháznak

2019. október 08-án ünnepélyes keretek között Kiváló Városi Kórház 2019 elismerő címet kapott a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet a Medicina Fórumon, az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A megtisztelő elismerést ünnepélyes keretek között dr. Stankovics Éva az intézmény főigazgatója vette át a Fórum gálaestjén Nógrádi Tóth Erzsébet programigazgatótól, Prof. dr. Kovács Árpádtól a Költségvetési Tanács elnökétől és Dr. Velkey Györgytől a Magyar Kórházszövetség korábbi elnökétől, a pályázati rendszer vezetőjétől a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház főigazgatójától.

Dr. Velkey György méltatásában elmondta a hatvani kórház kiegyensúlyozott, jól szervezett belső működésével a betegek igényeihez igazodva biztosítja az ellátást.

A neves személyiségekből álló szakmai zsűri ebben az évben 15 kategóriában ítélte oda a Medicina Évkönyv díját, így a hatvani kórház mellett elismerést kapott többek között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház, a Petz Aladár Megyei Oktatókórház, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

Sajtókapcsolat:
Zelnik Krisztina
Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet
Tel.: +36 30 864 7116
Mail: pr@askhatvan.hu
web: www.askhatvan.hu
https://www.facebook.com/korhazhatvan.albertschweitzer/