Szerző: <span class="vcard">Toldi-Media&Web©</span>

Afrikai sertéspestis

Az afrikai sertéspestis járvány folyamatosan egyre több országot érint, immár az Európai Unió egyre nagyobb területén is. Az elmúlt év áprilisában Magyarországon, Heves megyében, majd májusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, illetve további megyékben is megjelent a betegség, több elhullott vaddisznóban.

A járvány leküzdéséért az állategészségügyi hatóság mindent megtesz és kéri az állattartók felelősségteljes együttműködését is.

A járvány aktuális hírei az alábbi, folyamatosan frissülő weboldalon érhetők el.

https://portal.nebih.gov.hu/hu/afrikai-sertespestis

Bővebb információ a felhívással kapcsolatosan itt olvasható.

Testületi ülés – meghívó

Nagykökényes Községi Önkormányzat képviselőtestületének soron következő testületi ülése:

2019. december 11. (szerda) 18.00 óra

Ülés helye: Művelődési Ház nagyterme Nagykökényes, Szabadság út 35

A nyilvános ülés napirendi pontjait itt tekinthetik meg.

Magyar Falu Program – Szolgálati lakás (MFP-SZL/2019)

Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Szolgálati lakás (MFP-SZL/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Szolgálati lakás kialakítása Nagykökényes községben (3031936319)

Szerződött támogatás összege: 10.240.944,– Ft

Támogatás mértéke: 100%

(tovább…)

Tájékoztatás ügysegéd ügyfél fogadási idejének változásáról

2020. január 07. napjától Nagykökényes Községben minden páros héten kedden 09.15 órától 10.15 óráig biztosítjuk az ügysegédi ügyfélfogadást. Nagykökényes Községben az ügysegédi feladatokat továbbra is Kissné Soós Melinda szociális szakügyintéző (37/795-082), illetve helyetteseként Balog Anett szociális szakügyintéző (37/795-100) látja majd el. Az ügyintézők az ügysegédi ügyfélfogadáson kívül munkaidőben elérhetőek a megadott telefonszámokon, illetve a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Hatósági Osztályán (3000 Hatvan, Balassi B. út 14. II. emelet 7. sz. iroda). Tájékoztatom továbbá, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Hatósági Osztályán az ügyfélfogadás hétfői és szerdai napokon 08.00- 16.30, továbbá péntekenként 08.00 – 12.00 óráig biztosított. A keddi és csütörtöki napokon a hatósági osztályon nincs ügyfélfogatás.

Továbbá, hogy 2019. december 24. napján, valamint 2019. december 31. napján az ügysegédi ügyfélfogadás Nagykökényes Községben szünetel!

Bűnmegelőzési Hírlevél 2019. december

A CSEND A LEGHANGOSABB SIKOLY HALLD MEG!

A családon belüli erőszaknak számos megjelenési formája lehet. Nincs olyan társadalmi csoport, réteg melyet ne érintene. Az erőszakot elszenvedők az esetek többségében nem mernek segítséget kérni, félnek a bántalmazó bosszújától vagy nem érzik magukat elég erősnek a bántalmazó nélküli, önálló élethez. Az események tanúi, barátok, szomszédok, ismerősök legtöbbször nem avatkoznak közbe, úgy gondolják, hogy az, ami a családokkal a zárt ajtókon belül történik, csak rájuk tartozik.

A családon belüli erőszak azonban nem magánügy! További részletek itt!

Bűnmegelőzési hírlevél 2019. november

Közeleg a Karácsony!

Évről évre egyre korábban kezdődik az ünnepi készülődés, az ajándékok beszerzése karácsonyra. Ezt jelzik az áruházak akciói is, és az elmúlt két-három hétben megszaporodott csalások is. Vannak, akik az ajándékozással, ünnepi készülődéssel együtt járó kiadásokat mások költségéből igyekeznek előteremteni csalással, becsapással.

Az alkalmazott trükkök, módszerek nagyon változatosak, az elkövetők rendkívül leleményesek és sajnos időnként sikeresek is.

Hírlevelünkkel arra szeretnénk a figyelmet felhívni, hogy legyenek óvatosak és egészségesen bizalmatlanok, most se dőljenek be a csalóknak!

A leggyakrabban alkalmazott módszerekről itt tájékozódhatnak.

Meghívó

Nagykökényes Községi Önkormányzat képviselőtestületének soron következő testületi ülése:

2019.november 27. (szerda) 18.00 óra

Ülés helye: Művelődési Ház nagyterme Nagykökényes, Szabadság út 35

A nyilvános ülés napirendi pontjait itt tekinthetik meg.