Települési projektek

  • A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Önkormányzati tulajdonú utak felújítása című, MFP-ÖTU/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázatunk 19 443 416 Ft támogatásra jogosult.
    • A pályázati támogatásból Nagykökényes belterületén található Bem  és Klapka utcák  burkolatának felújítását kívánjuk megvalósítani.
  • A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Temető fejlesztése című, MFP-FFT/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázatunk  2 402 257 Ft támogatást kapott.
    • A nagykökényesi ravatalozó bejárata jelenleg nem közelíthető meg akadálymentesen, illetve az épület körüli járda sem alkalmas akadálymentes közlekedésre. A ravatalozó bejáratánál és előterében lévő burkolat elbontása után rámpás felhajtási lehetőség kerül kialakításra a ravatalozó előtt, és új burkolat készül az előtérben. Az épület mellett meglévő beton járdaburkolat elbontásra kerül, és 1,50 méter széles, akadálymentes térkő burkolat épül a ravatalozó körül.
  • A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására című, MFP-KKE/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázatunk 1.977.864 Ft  támogatásra jogosult.
    • A projekt keretében kisebb eszközök, magas gazvágó, magassági ágvágó, motorfűrész, fűkasza és utánfutó beszerzése tervezett. Az eszközökkel lehetővé válik a füves felületek  gondozása, a fák száraz gallyainak, ágainak letakarítása, az utánfutó pedig alkalmas a közterületek tisztítása során keletkező nagyobb növényi hulladékok, gallyak begyűjtésére.