Magyar Falu Program

MEGVALÓSULT PROJEKTEK

 

 

 

 


PROJEKT TERVEZETEK

Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Faluházak felújítása – 2020 (MFP-FHF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Nagykökényes községben az MFP-FHF/2020 pályázat keretében (3107593329)

Szerződött támogatás összege: 4.840.220,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A tervezett fejlesztés során sor kerül az elhasználódott kerámia és laminált parketta burkolatok cseréjére. A laminált parketta elbontásra kerül, helyette új laminált parketta vagy greslap burkolat leterítése tervezett. A meglévő kerámia burkolatra közvetlenül ragasztandó az új greslap burkolat. Az előtér és a váró közötti szintkülönbséget egy rámpa kialakítása szünteti meg. A mosdóban és a WC-ben a csempeburkolatot le kell bontani, új csempeburkolat készül 1,50 m magasságig. A mosdó- és WC kagyló elbontásra kerül, új eszközökre cserélik őket, továbbá 1 db egymedencés mosogató beépítése is tervezett. A váró és az iroda közé 1 db fa vagy műanyag ablak kerül beépítésre. Glettelést követően diszperziós festés készül az oldalfalakon és a mennyezeten. A belső ajtók felújítandók, fedőmázolás és zománc lakkozás kerül a felületükre. A tervezett felújítások végrehajtásával megvalósulnak az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító épített környezet alapfeltételei.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.04.30.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (MFP-KTF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Közösségi célú épület fejlesztése Nagykökényes községben az MFP-KTF/2020 pályázat keretében (3083702627)

Szerződött támogatás összege: 5.301.692,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagykökényes Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Közösségi tér ki- /átalakítás és foglalkoztatás” alprogramja keretében a Nagykökényes, Szabadság út 35. szám alatt található művelődési ház klubszobáját és vizesblokkját kívánja felújítani. A klubszobában az erősen elhasználódott csaphornyos parketta, a vizesblokkban a padló- és falburkolat, valamint a falban futó elhasználódott vízvezetékcsövek cseréje vált szükségessé. A tervezett fejlesztés részeként a klubszobát érintően a parkettaburkolat elbontásra kerül, majd új aljzatbeton és ragasztott kerámia padlóburkolat készül hálós kivitelben. A helyiségben sor kerül vakolásra, festésre és ajtócserére is. A vizesblokkban megtörténik a fal- és padlóburkolatok, szaniterek, valamint a hibás csővezeték bontása, új csővezeték beépítése, ajtócsere, vízmelegítő berendezés cseréje, új szaniterek elhelyezése, új fal- és padlóburkolat készítése, belső vakolás és festés. A fejlesztéssel érintett helyiségek felújításával komfortosabbá válik a szabadidő eltöltésének lehetősége és a kulturális programokhoz való hozzáférés a művelődési házban.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás – 2020 (MFP-ÖTU/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Útfelújítás Nagykökényes községben az MFP-ÖTU/2020 pályázat keretében (3081673279)

Szerződött támogatás összege: 10.109.612,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonú utak felújítása” alprogramja keretében Nagykökényes Községi Önkormányzat a település belterületén található József Attila út burkolatának felújítását kívánja megvalósítani 189,5 méter hosszon. A felújítással érintett József Attila út 3 méter széles, legalább 20 cm vastag útburkolata elöregedett, a használat során eldeformálódott, néhány helyen foltszerűen tönkrement. A munkák megkezdése előtt a felhízott padkát le kell nyesni, a felesleges anyagot el kell szállítani. A meglévő burkolat mindkét oldalon olyan rossz állapotban van, hogy 1-1 méter szélességben teljes cserére szorul. A megmaradó burkolat meghibásodásait ki kell javítani, a burkolat teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani. A tönkrement részeken a burkolatot ki kell bontani, majd 15 cm CKt réteg és 4 cm AC 11 kötő aszfalt beépítésével helyre kell állítani. A burkolat-felújítás során a meglévő burkolat hibáinak kiegyenlítését változó vastagságú AC 8 kötő aszfalttal el kell végezni, és a teljes felületre 4+2 cm AC 11 kopó aszfaltot kell beépíteni. A burkolat-felújítási munkák megkezdése előtt lenyesett, 0,75 méter szélességű padkákat a munkák befejezése után nemesített padkaként kell helyreállítani. A tervezett projekt megvalósulása esetén hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a község közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása – 2020 (MFP-BJA/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Járdafelújítás Nagykökényes községben az MFP-BJA/2020 pályázat keretében (3081667999)

Szerződött támogatás összege: 2.199.231,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása” alprogramjának keretében Nagykökényes Községi Önkormányzat a Szabadság út 28 – Petőfi út 7. számú ingatlanok közötti 207 méter hosszú és a Petőfi út 16-30. számú ingatlanok közötti 165 méter hosszú járdaszakaszok burkolatát szeretné felújítani. A tervezett felújítással érintett járdaburkolatok szélessége 1 méter, vastagsága legalább 10 cm, felületük a használat során összetöredezett, eldeformálódott. A felújítási munkák során a meglévő burkolat teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani, az öntött aszfaltréteget el kell távolítani. A túlságosan összetöredezett, használhatatlan betonburkolatot ki kell bontani és el kell szállítani, helyére és a hiányzó részeken új beton alapréteget kell építeni. A csatornakeresztezéseknél a betont betonacél hálóval erősítve kell megépíteni. A felújítandó szakaszokon a járda teljes felületére 3 cm vastagságban AC 8 aszfaltburkolatot kell építeni. A tervezett projekt hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a község gyalogosközlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Orvosi rendelő (MFP-HOR/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Orvosi rendelő fejlesztése Nagykökényes községben (3078236975)

Szerződött támogatás összege: 1.578.610,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagykökényes Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Orvosi rendelők fejlesztése” alprogramja keretében a Szabadság út 35. szám alatt található orvosi rendelő fűtési rendszerének korszerűsítését szeretné megvalósítani. Az orvosi rendelő fűtése jelenleg 2 db Westen Pulsar D típusú, turbós gázkazánnal van megoldva, a fűtési rendszer és a kazánok 1977 óta üzemelnek. Ezek a készülékek már nem felelnek meg a jelenlegi energetikai, környezetvédelmi előírásoknak. A helyettük felszerelni kívánt Immergas Tera 24 típusú kazánok “A” energiaosztály besorolásúak, jobb hatásfokkal üzemeltethetők, mint a hagyományos turbós készülékek. A hatásfok tovább növelhető a külső hőmérséklet érzékelők beszerelésével és a termosztatikus radiátor szelepek beépítésével.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Szolgálati lakás (MFP-SZL/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Szolgálati lakás kialakítása Nagykökényes községben (3031936319)

Szerződött támogatás összege: 10.240.944,– Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagykökényes Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Szolgálati lakás” alprogramja keretében a Nagykökényes, Táncsics út 26. szám alatti önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg kihasználatlani ingatlan szolgálati lakássá alakítását kívánja megvalósítani. A tervezett felújítás során megtörténik az elöregedett tetőlécezés és deszkázat, a kötőgerendák és szarufák cseréje. A meglévő, rossz állapotú vakolat leverése után új homlokzati alapvakolatot kap az épület. Az elázott részeken szakaszos aláfalazás készül. Az elavult szerkezetű homlokzati nyílászárók helyére új, hőszigetelt műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A beltérben sor kerül a falak festésére, a belső fafelületek mázolására. Megtörténik az elektromos hálózat korszerűsítése. A mosdó és WC vonatkozásában új porcelán mosdó és WC csésze kerül felszerelésre a csatlakozó szerelvényekkel, PVC lefolyóvezeték szerelésével.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.05.31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Falu- és tanyagondnoki szolgálat fejlesztése (MFP-TFB/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Falugondnoki szolgálat létrehozását támogató gépjárműbeszerzés Nagykökényes községben (3024989157)

Szerződött támogatás összege: 14.990.329,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagykökényes Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása” alprogramjának keretében 1 db 9 személyes Mercedes-Benz Vito Tourer PRO 114 CDI típusú gépjárművet szerez be.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020. október 31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására (MFP-KKE/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Közterületek karbantartására alkalmas eszközök beszerzése Nagykökényes községben (3020473924)

Szerződött támogatás összege: 1.997.864,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében Nagykökényes település közterületeinek gondozását lehetővé tevő eszközök –  magasgazvágó, magassági ágvágó, motorfűrész, fűkasza és utánfutó – beszerzésére kerül sor.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.09.30.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonú utak felújítása (MFP-ÖTU/2019)

Projekt címe (azonosító száma): A Bem utca és a Klapka út burkolatának felújítása Nagykökényes községben (3020062441)

Szerződött támogatás összege: 19.443.416,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonú utak felújítása” alprogramjának keretében Nagykökényes Községi Önkormányzat a település belterületén található Bem utca és Klapka út burkolatfelújítását kívánja megvalósítani. A fejlesztéssel érintett belterületi utak elhasználódottak, a legalább 20 cm vastag burkolatuk a használat során eldeformálódott, néhány helyen foltszerűen tönkrement. A munkák megkezdése előtt a felhízott padkát le kell nyesni, a felesleges anyagot el kell szállítani. A meglévő burkolatok meghibásodásait AC8 kötő aszfalttal ki kell javítani, a burkolatok teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani. A tönkrement részeken a burkolatot ki kell bontani, majd 4 cm AC11 kötő aszfalt beépítésével helyre kell állítani. A lenyesett, 1 méter szélességű padkákat a munkák befejezése után nemesített padkaként kell helyreállítani.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.03.31.


Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Temető fejlesztése (MFP-FFT/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Akadálymentesítés Nagykökényes község temetőjében (3020703481)

Szerződött támogatás összege: 2.402.257,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Temető fejlesztése” alprogramjának keretében Nagykökényes Községi Önkormányzat a ravatalozó épületének akadálymentes megközelítését lehetővé tevő fejlesztéseket kíván megvalósítani. A nagykökényesi ravatalozó bejárata jelenleg nem közelíthető meg akadálymentesen, illetve az épület körüli járda sem alkalmas akadálymentes közlekedésre. A ravatalozó bejáratánál és előterében lévő burkolat elbontása után rámpás felhajtási lehetőség kerül kialakításra a ravatalozó előtt, és új burkolat készül az előtérben. Az épület mellett meglévő beton járdaburkolat elbontásra kerül, és 1,50 méter széles, akadálymentes térkőburkolat épül a ravatalozó körül. A tervezett térkőburkolat pályaszerkezete: 6 cm térkő, 3 cm 0/3 mm mosott kavics ágyazat, 15 cm CKT alapréteg, 10 cm homokos kavics.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.04.30.