Hónap: <span>2019 június</span>

Semmelweis nap a hatvani Albert Schweitzr Kórházban

Semmelweis Ignác születésének 201. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben.

Dr. Stankovics Éva az intézmény főigazgatója köszöntőjében az egészségügy ünnepeként jellemezte a Semmelweis napot. Ez a nap, mely lehetőséget teremt az egészségügyi dolgozók elismerésére, méltatására. Kiemelte, hogy Semmelweis élete és munkássága példa az egészségügy valamennyi munkatársa számára. Kitartása és elhivatottsága pedig pozitív pályaképet állít a leendő egészségügyi dolgozók elé.

Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte, hogy büszke az egészségügyi dolgozókra. Hálával tartozunk az egészségügyben dolgozóknak, hiszen többek között az ő elhivatottságuk működteti az ellátó rendszert. Külön példakánt emelte ki a hatvani kórház csapatának elkötelezettségét, összetartását, mely az Intézmény sikerének, fejlődésének kulcsa.

Az ünnepség keretében főorvosi kinevezést vehetett át Dr. Csordás Izabella belgyógyász adjunktus.

Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben végzett eredményes, példamutató munkájáért főigazgatói dicséretben részesült Dr. Hegedűs Melinda intézeti főgyógyszerész, Kovács László Gáborné a tüdőgondozó pulmonológiai és allergológiai asszisztense, illetve az Intézmény karbantartási csoportja.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idei kitüntetését Agócsné Hegedűs Rita a traumatológiai osztály dolgozója vehette át a Pogonyiné Kiss Irén megyei elnöktől és Rudas Klaudia helyi elnöktől.

A Magyar Ápolási Egyesület dicsérő oklevelét és ezüst kitűzőjét Baranyi Mária szülésznőnek Bugarszki Miklós alelnök és Nagy Rita helyi elnök adta át.

Az ünnepség keretében köszöntötték az intézetben 40, 30, 20 és 10 éve dolgozó kollégákat is. 40 éve a Kórház dolgozója: Szedmák Józsefné, Baranyi Mária, Erdélyiné Hegedűs Ibolya, Futóné Őszi Margit, Mákné Oravecz Erzsébet, 30 éve a Kórház dolgozója: Endrődiné Balogh Edina, Pál Tiborné, Tőzsér Zoltánné, Juhász Gáborné, Hencz Józsefné, 20 éve a Kórház dolgozója: Kovács Viktória, Bojtos Gábor, Nagy Ambrusné, Vargáné Katona Ildikó, Sándorné Buda Ildikó, Kiss Tamás, 10 éve a Kórház dolgozója: Sáfrányné Molnár Ilona, Csente Péter, Dr. Haklik Edina, Gyurovics Róbertné, Kovácsné Bognár Judit, Oláh Mária, Puzsár Jánosné, Rudas Attila, Tóth István

Mint minden évben az idén is köszöntötték az új szakképesítést szerzett kollégákat: Ádám Tiborné, Bátorniné Csordás Anett, Dr. Boór Krisztina, Fazekas Dóra, Dr. Horgyijenko Alina, Kézi Anita, Kocsis Enikő, Kókainé Hámbor Tímea, László Katalin Hajnalka, Ludvig Krisztina, Lukács Ferencné, Lukács Józsefné, Dr. Madlenáné Tusor Krisztina, Magyar Zsuzsanna, Medveczki Annamária, Nuber Zoltán, Puzsár Jánosné, Rudas Attila, Dr. Schönwald János Attila, Szántai Istvánné, Dr. Szkripinec György, Takács Mónika, Tasi Márta, Tóthné Gólya Sára, Vig Imre Pálné

A megemlékezést az Ága-Bága formáció tagjai színesítették, színvonalas előadásukkal.

Sajtókapcsolat:
Zelnik Krisztina
Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet
Tel.: +36 30 864 7116
Mail: pr@askhatvan.hu
web: www.askhatvan.hu
https://www.facebook.com/korhazhatvan.albertschweitzer/

Tájékoztató elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban

Az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő települések az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül (továbbiakban: OHP) biztosítják ügyfeleik számára az elektronikus ügyintézéshez szükséges szolgáltatásokat. A továbbiakban bemutatjuk a szolgáltatás általános elemeit, igénybevételének feltételeit.

Az OHP elérhető az alábbi címek bármelyikén:

Az OHP működéséről részletes leírás itt az alábbi linken található.

Fények éjszakája

 

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2019. június 22.-én, délután 14 órától kezdődő “Fények éjszakája” című rendezvényünkre.

Helyszín: Nagykökényes – Alkotóház

Köszönjük, hogy velünk tölti ezt a napot!

Tisztelettel: Besszer Andrásné polgármester

 

Hivatali nyitvatartás

Tájékoztatjuk a Tisztelt nagykökényesi lakosokat, hogy 2019.06.11-től (keddtől) 2019.06.17-ig (keddig) szabadságolás miatt a kirendeltség zárva tart.

Szükség esetén telefonon hívható, vagy felkereshető a Herédi Közös Önkormányzati Hivatal (Heréd, Rákóczi F. út 39.) Tel.: 37/377-009.

Megértésüket köszönjük!

Dr. Farkas Andrea jegyző

Meghívó falugyűléssel egybekötött közmeghallgatásra

Nagykökényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületét a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 45. §-ában biztosított jogkörömnél fogva a Képviselő-testület éves munkaterve alapján nyílt testületi ülésnek minősülő falugyűléssel egybekötött közmeghallgatásra hívom össze 2019. június 6-án (csütörtök) 18.00 órakor

Ülés helye: Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Iroda
Nagykökényes, Szabadság út 37.

Napirendi pontok

Lakossági tájékoztató a szúnyogok elleni védekezésről

Miért fontos a szúnyogok elleni védekezés?

A csípőszúnyogok csípése egyrészt kellemetlen, másrészt, ami járványügyi és gazdasági szempontból fontosabb: betegségeket terjeszthet. A szúnyogok által terjesztett fertőzések az embereket és/vagy az állatokat is megbetegíthetik.

Központilag irtják a szúnyogokat, miért van szükség a lakosság segítségére?

Az ország bizonyos területei folyóink, tavaink környezetében, az ártéren fejlődő szúnyogok miatt fokozott szúnyogártalomnak vannak kitéve. A vízpartok környékén a nyári időszakban a turizmus, a forgalom is nagyobb mértékű. A központi szúnyogirtás főként ezekre a területekre csoportosítja erőforrásait.
Ahogyan már jeleztük, vannak olyan szúnyogfajok, melyek lárvái a különböző tárgyakban megülő esővízben fejlődnek. Ilyen szúnyogok az ország minden településén előfordulnak a tavaktól, folyóktól, mocsaraktól függetlenül. A szúnyoglárvák számára alkalmas vízgyülemek többnyire magánterületen, kertekben, esetleg üzemi területeken találhatóak, ezért nincs lehetőség arra, hogy a kártevőirtók a szúnyoglárvákat célzottan elpusztíthassák. Bár a földi és légi kémiai szúnyogirtás a kifejlett szúnyogok nagy részét elpusztítja, a szúnyoglárvákból kikelő rovarok akár napokon belül pótolhatják az elpusztított vérszívókat.
A szúnyoglárvák tenyészőhelyeinek a megszüntetése nyújt megoldást a kis vízgyülemekben fejlődő szúnyogfajok ellen, ezt magánterületen a tulajdonos, a terület használója/kezelője tudja elvégezni. Ez különösebb anyagi ráfordítást és vegyszerhasználatot nem igényel, a környezetre nézve nem káros.

Letölthető prospektus

Bővebben…

Fények éjszakája

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2019. június 22.-én, délután 14 órától kezdődő “Fények éjszakája” című rendezvényünkre.

Helyszín: Nagykökényes – Alkotóház

Köszönjük, hogy velünk tölti ezt a napot!

Tisztelettel: Besszer Andrásné polgármester