Hónap: <span>2019 augusztus</span>

Webalapú fenyegetések

Jól nézze meg hová és mikor kattint!

Ha a készüléke már nem fog működni, nemcsak személyes adatait veszítheti el, és anyagi veszteségei is lehetnek, hanem a tárolt adatai is elveszhetnek.

Ne hagyja, hogy átverjék! Részletek itt a rendőrségi hírlevélben

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt nagykökényesi szülőket, hogy Nagykökényes Község Önkormányzata támogatást nyújt a nagykökényesi lakóhellyel rendelkező általános iskolás és középiskolás tanulók részére 5.000,-Ft-os utalvány formájában. Kérelem nyomtatvány az önkormányzati hivatalban kérhető, vagy itt letölthető. Középiskolások esetén az iskolalátogatási igazolást is mellékelni kell.

A kérelmeket a Nagykökényesi Kirendeltségen 2019.08.01. és 2019.10.31-e között lehet benyújtani!

Nagykökényes Községi Önkormányzat

Bűnmegelőzési Hírlevél

Iskolakezdéssel kapcsolatos fontos tudnivalók

A tanévkezdéssel szinte egyik napról a másikra megváltozik a napirendünk, felnőttek és gyermekek életritmusa egyaránt. Mindenki sietni fog reggel, hogy időben odaérjen az iskolába, óvodába, hogy onnan aztán időben beérjen a munkahelyére. Várhatóan jócskán megélénkül a forgalom, különösen ezeknek az intézményeknek a környékén. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet a fokozott óvatosságra, körültekintésre.

Néhány tanácsot a közlekedési balesetek elkerülése érdekében itt olvashat.

Bűnmegelőzési Hírlevél – Biztonság hat lépésben

Nehezítse meg a betörők dolgát, védje meg otthona biztonságát!

Mindannyiunk rémálma, hogy egyszer arra ér haza, betörő járt az otthonában, értékes és kedves emlékeket őrző tárgyai pedig eltűntek.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, velünk ez nem történhet meg, pedig bármelyikünk válhat bűncselekmény áldozatává.

Azt is tudomásul kell vennünk, hogy lakásunk védelméről sem a rendőrség, sem más nem fog gondoskodni, ebben elsősorban magunkra számíthatunk. Hogy elkerüljük a nem várt betörést, érdemes számba venni a lehetséges biztonsági megoldásokat, és eldönteni, mekkora költséget tudunk szánni vagyonunk biztonságára, mennyi az elfogadható és a megfelelő biztonság.

Biztonság 6 lépésben: részletes tájékoztatás itt olvasható.