Hónap: <span>2022 november</span>

Bűnmegelőzési hírlevél

Csalás minden mennyiségben. Válogatás az elmúlt hetek eseményeiből

Ál banki oldalak

Viszonylag új módszer, hogy a csalók a bankok, pénzintézetek web oldalaihoz a megszólalásig hasonlító ál web oldalakat hoznak létre. A keresőben ha valaki beüti a bankja nevét, azonnal több lehetőség közül választhat, melyiken keresztül kíván belépni az adott pénzintézet netbankjába. Az ál banki oldalak az elsők között szoktak szerepelni a kínálatban, és, ha valaki nem ellenőrzi le gondosan az oldal címét, könnyen áldozatul eshet.

A hírlevél bővebben ITT olvasható.

Igazgatási szünet elrendelése

A halaszthatatlan anyakönyvi ügyekre nézve – ideértve a születést és a halálesetet – külön nyújtsunk tájékoztatást a Hivatal bejáratán és a honlapon is az ügyintézés lehetőségéről.

Világító Adventi Kalendárium 2022

2016-ban indult el Solymáron a „Világító Adventi Kalendárium” játék, amelyhez 2020. novemberében Nagykökényes is csatlakozott.

A játék lényege ugyanaz, mint az adventi naptárnál csokival. December 1-jétől minden nap másnak a kidíszített ablaka van feldíszítve, kivilágítva, benne a szintén világító aznapi számmal. Az ablakdíszítők között a napokat sorsolás útján osztjuk ki. Így karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít, végül pedig Szenteste egyszerre világít már az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, mert azt a vadászoknak, a faluban sétálva kell megkeresniük, ezzel azt az ablakot „kinyitniuk”, lefényképezni és feltölteni a képet.
Ez nem verseny, díjazottak sem lesznek. Ez egy közös játék, ahol mindenki nyer. Az is, aki díszít, az is, aki megtalálja, miközben tesz egy sétát a faluban, az is, aki csupán csak gyönyörködik az ablakokban, a képekben. Mindenki kap egy sorszámot, így tudja, hogy melyik napon kell megnyitnia az adventi ablakot.

A „vadászok”-nak, gyerekeknek lehet egy kis édességgel is kedveskedni.

A játékra november 28-ig lehet jelentkezni személyesen a hivatalban vagy a könyvtárban, e-mailben a hivatal[kukac]nagykokenyes.hu vagy messenger üzenetben (Gömöriné Polyák Noémi és Pethő Linda). 

A „Kökényesi advent” csoportba lehet majd feltötleni a világító ablakok képeit vagy elküldeni a mabesszer[kukac]gmail.com mail címre.  A „Kökényesi Advent” facebook csoportban  tesszük közzé az útmutatót, térképet a kereséshez.

A jelentkezőktől azt kérjük, hogy azt a napot írják le, amikor nem tudnak ablaknyitást vállalni.

Boldog Adventi készülődést kívánunk Mindenkinek!

Besszer Andrásné polgármester

Bűnmegelőzési hírlevél – 2022 november

November 25. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) 1993-ban elfogadott Nők elleni erőszak megszüntetéséről szóló (48/104.) nyilatkozatában megfogalmazott definíció alapján „A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos cselekmény, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést, kárt vagy sérelmet okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában.” A nyilatkozat a családon belüli (közte a tettleges, lelki és szexuális), illetve azon kívüli erőszakot és bántalmazást is e kategóriába sorolja.

A nőket érintően a leggyakoribb a családon belüli erőszak, vagy párkapcsolati erőszak.

Az erőszak kapcsán nem csak a konkrét bántalmazást elszenvedő nők sérülnek, de sérülnek a családban élő gyermekek is. A bántalmazás következményei még hosszú évek múltán is visszaköszönnek, ezért nagyon fontos a családon belüli erőszak minél korábbi felismerése, a megfelelő segítség nyújtása, az erőszakos magatartás megakadályozása, a biztonság megteremtése a bántalmazott és gyermekei részére.

A hírlevél bővebben ITT olvasható.

Falugondnoki pályázati kiírás

Nagykökényes Községi Önkormányzat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Nagykökényes Községi Önkormányzat Falugondnok munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő
A munkavégzés helye: Heves megye, 3012 Nagykökényes, Szabadság út 37.

A pályázat bővebben ITT tölthető le, vagy megtekinthető az alábbi linken.

Pályázat