Akadálymentes információk az Efiportálon a koronavírussal kapcsolatban

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. európai uniós támogatásból valósítja meg a MONTÁZS projektet (EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001). A projekt célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minőségének és hozzáférhetőségének javítása, a fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének és társadalmi befogadásának növelése.

A MONTÁZS projekt keretében működő Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál, a www.efiportal.hu weboldal a fogyatékossággal élő személyek számára nyújt széleskörű naprakész tájékoztatást az élet megannyi területéről. A portálon a koronavírussal kapcsolatos akadálymentes információk, hírek is megtalálhatók.

A folyamatosan frissülő linkgyűjtemény – hivatalos weboldalra történő hivatkozással – széleskörű akadálymentes tájékoztatást nyújt a megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról, a fertőzés elkerülésével kapcsolatos alapvető szabályokról, a koronavírus terjedéséről, annak megállításáról és kezeléséről.

Az otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik a weboldalon tájékoztatást kaphatnak a járványügyi intézkedésekről, az esetleges megbetegedésekkel kapcsolatos teendőkről, valamint
célcsoport-specifikusan gyűjtött hírekről, információkról is tájékozódhatnak.

A linkgyűjteményben egy helyen megtalálhatóak siket és nagyothalló, értelmi fogyatékos, speciális kommunikációs szükségletű, autista gyermekek és szüleiknek szóló, látássérült, valamint mozgáskorlátozott embereknek szóló tájékoztatók.

Bővebb információkat itt talál.

MONTÁZS PROJEKT – EFOP 1.9.2

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 1138 Budapest, Váci út 191. Telefon: +36 1 450 3230 E-mail: titkarsag@fszk.hu