Bűnmegelőzési hírlevél – Június 26. A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja

Az ENSZ-közgyűlés 1987. évi határozata alapján 1988 óta világszerte június 26-án tartják a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját. A világnap célja felhívni a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a kábítószer-kereskedelem elleni harc fontosságára.

Sokan és sokféle képpen gondolunk és keresünk megoldást a kábítószer-probléma megoldására.

Abban viszont mindannyian egyetértünk, hogy a legideálisabb az lenne, ha senki nem használna kábítószert, senki nem használna/fogyasztana az egészségére ártalmas szereket, a szerek hatása alatt nem veszélyeztetné a saját és a többi ember biztonságát (például azzal, hogy kábítószertől, vagy pszichoaktív szertől, vagy alkoholtól befolyásolt állapotban vezet, vagy éppen megtámadja a hozzátartozóit, vagy a környezetében lévő embereket), a szerfüggőség miatt nem mennének tönkre a családi, baráti kapcsolatai, és mindenki ép testben, ép lélekkel, boldogságra képesen tudná élni az életét.

Ahhoz, hogy ez igy történjen jó döntéseket kell tudnunk hozni és belső meggyőződésből visszautasítani a kábítószerek használatát!

De hogyan lehet jó döntéseket hozni? Hogyan lehet a jó döntések meghozatalára megtanítani a gyermekeinket? Mikor kezdődjön a drogprevenció a gyermekeink életében? Minderről az alábbi cikkben ITT tájékozódhat.