Hónap: <span>2019 január</span>

Vágányzári információk

2019. február 4-től 2019. május 12-ig Rákos és Hatvan állomások között végzett vasút-fejlesztési munkák miatt a 78 sz.  Aszód – Balassagyarmat, valamint a 80 sz. Budapest-Keleti – Hatvan – Miskolc vasútvonalon közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos viszonylatokon egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat .

A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeketilletve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.

Vasút-fejlesztési munkák miatti menetrend változásokról az alábbi linken, oldalon tájékozódhatnak.

Önkéntes program az Országos Mentőszolgálatnál. Legyél Hős!

Az Országos Mentőszolgálat  Legyél Hős! programjába Önkénteseket toboroznak az Érettségi Bizonyítvánnyal rendelkező 18 és 21 éves fiatalok közül.

A program célja az egészségügyi terület népszerűsítése és a tudatos pályaválasztás erősítése, melynek elősegítése érdekében az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be szakmai felügyelet mellett.

A külföldi jó gyakorlatokat követve az Országos Mentőszolgálat olyan komplex ifjúsági programot dolgozott ki, melyben a 6 hónap időtartamú önkéntes munka révén a fiatalok testközelből megismerhetik a sürgősségi ellátás működését, a kapcsolódó szakmákat és elhelyezkedési lehetőségeket. A fiatalok munkáját és szakmai előrehaladását képzett tanácsadók fogják segíteni a program során, ezzel támogatva a pályaorientációt, a tudatos pályaválasztást.

Bővebb információ: https://toborzas.mentok.hu/#                Szórólap               Prospektus

Megújul a hatvani járóbeteg szakrendelő

Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy intézményünk újabb európai uniós pályázati lehetőségnek köszönhetően közel 1,3 milliárd Ft forráshoz jutott, melynek keretében megújul a hatvani, aszódi járóbeteg szakrendelő, illetve a központi telephelyen a műhelysor. Az energetikai rekonstrukció során az épületeken  a nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése, illetve a fűtési rendszer teljes körű felújítása valósul meg. A központi hatvani telephelyen a fűtés korszerűsítése kiterjed a hotelépületre és a nővérszálló épületére is.

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2019.január 14-vel megkezdődik kórházunk területén a sajtóban már korábban beharangozott KEHOP-5.2.2 pályázat keretében végrehajtásra kerülő rendelőintézeti energetikai felújítás első üteme.

A kivitelező a munka zavartalanságának, és a munkabiztonsági előírások betartása miatt intézményünk parkolóját részlegesen lezárják, mely kapcsán az intézményben való bejutást, illetve a parkolást korlátozva tudjuk biztosítani egész 2019 évben.

Csatoljuk az első ütemhez kapcsolódó tájékoztató plakátot.