Hónap: <span>2020 november</span>

Tájékoztatás

Szelektív Nonprofit Kft.(továbbiakban: közszolgáltató) kiemelten fontosnak tartja az új vírus elleni védekezést. Ezért 2020. december 1. napjától visszavonásig a közszolgáltató telehelyén (Hatvan térségi hulladékkezelő központ, és Regionális Hulladéklerakó és hasznosító telep Tura) a személyes kontaktusok minimalizálása érdekében a személyes ügyfélszolgálatok zárva tartanak. Közszolgáltató az ügyfélszolgálati feladatokat a http://www.szelektivkft.hu/ honlapon szereplő elektronikus (e-mail, telefon) elérhetőségein, illetve írásban (postai úton) továbbra is ellátja, biztosítja.

A fentiekhez kérjük és megköszönjük partnereink és ügyfeleink együttműködését és támogatását, valamint megértését az esetleges kényelmetlenségek miatt.

Telephelyeink téli nyitvatartási ideje

 

Világító adventi kalendárium Nagykökényesen

2016-ban indult el Solymáron a „Világító Adventi Kalendárium”, amelyhez egyre több település csatlakozik.

Ez a kedves játék arról szól, hogy adott napon egy-egy család feldíszíti a házuk egyik ablakát, kivilágítja azt. Így Nagykökényesen is december elsejétől szentestéig kinyílik egy újabb adventi világító ablak. Az, hogy az adott napon, hol lesz a feldíszített ablak, az meglepetés lesz, meg kell találni. Aki kinyitott egy ablakot, onnantól minden este kivilágítva kell lennie, hogy szenteste egyszerre világítson mind a 24 ablak. Ez nem verseny, díjazottak sem lesznek. Ez egy közös játék, ahol mindenki nyer. Az is, aki díszít, az is, aki megtalálja, miközben tesz egy sétát a faluban, az is, aki csupán csak gyönyörködik az ablakokban, a képekben. Mindenki kap egy sorszámot, így tudja, hogy melyik napon kell megnyitnia az adventi ablakot.

A játékra november 28-ig lehet jelentkezni e-mailben a hivatal[kukac]nagykokenyes.hu vagy messenger üzenetben (Zayas-Torres Valeria). November 29-től megtalálható lesz a „Kökényesi advent” csoport, ahová a világító ablakok képeit lehet feltölteni és ezen a felületen tesszük közzé az útmutatót, térképet a kereséshez.

A jelentkezőktől azt kérjük, hogy azt a napot írják le, amikor nem tudnak ablaknyitást vállalni.

Boldog Adventi készülődést kívánunk Mindenkinek!

Besszer Andrásné polgármester

A Hatvani Járási hivatal ügyfél-fogadásával kapcsolatos intézkedések

Kizárólag előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormányablakokban és a járási hivatalok ügyfélszolgálatain.

A kormányablakokba történő időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 24 órában, ingyenesen hívható 1818 telefonszámon van lehetőség. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu regisztráció nélkül is foglalhatnak időpontot. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök.

Javasoljuk, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az epapír szolgáltatást vegyék igénybe. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalat.

A Hatvani Járási Hivatal ügyfélszolgálatait az alábbi elérhetőségeken kereshetik fel az ügyfelek:

Kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon. Az ügyféltérben várakozni nem lehet, ezért kérjük, hogy az ügyintézésre kizárólag az érintett ügyfél jelenjen
meg, kísérő csak szükség esetén – amennyiben az érintett cselekvőképességében vagy mozgásában korlátozva van – tartózkodhat az épületben.

Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-ét követően csak a jogszabályban előírt, indokolt esetben lesz lehetőség, erről az ügyintézés során tájékoztatást kapnak az ügyfelek.
A 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020.december 15-ig érvényesek.

2020. november 11-től nem közlekednek a  kormányablakbuszok, és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztjük.