Hónap: <span>2022 január</span>

Bűnmegelőzési hírlevél

Vigyázat, csalók!

Válogatás az elmúlt hét eseményeiből

Á. István feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki bankbiztonsági ügyintézőnek kiadva magát 2022.01.06-án felhívta, és arról tájékoztatta, hogy a sértett számláján gyanús tranzakciót észleltek. Ezért egy rövid időre zárolják a számláját és kérték, hogy adja meg az internetbank belépési adatait. A sértett ezt megtette, ezt követően az ismeretlen több, mint három millió forintot utalt el a számlájáról.
Az e-mailen, SMS-en és telefonon keresztüli csalások nagyon gyakori visszaélési formákká váltak. Ezek célja, hogy az elkövetők a pénzintézetre, bankra hivatkozva csalják ki a számla vagy bankkártya birtokos személyes adatait, internetbanki belépéshez szükséges azonosítót, biztonsági kódot, jelszót vagy bankkártya adatokat. Gyakori az is, hogy valamilyen alkalmazás telepítésére igyekeznek rávenni a kiszemelt áldozatot, ami egy adatlopó képességekkel felruházott vírus, aminek a telepítése után az áldozat minden adatához hozzáférnek. Soha ne adja meg se telefonon, se e-mailben, sem az interneten a
pénzintézeti számlájával, bankkártyájával kapcsolatos adatokat!

A hírlevél részletesen ITT tekinthető meg.

Pályázat – Karbantartó munkakör betöltésére

Nagykökényes Községi Önkormányzat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Nagykökényes Községi Önkormányzat Karbantartó munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Heves megye, 3012 Nagykökényes, Szabadság út 37.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Az Önkormányzat intézményeinél karbantartói feladatok ellátása. Nagykökényes közigazgatási területén parkok, közterületek, árkok, temető rendben tartása és felügyelete, síkosságmentesítés, szükség esetén szórólapok kézbesítése.

A részletes pályázat ITT tekinthető meg, és innen letölthető.

Riasztás az interneten terjedő, zsaroló hangvételű levelekkel kapcsolatban

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet ismételten riasztást ad ki az interneten terjedő, magyar nyelvű, zsaroló hangvételű levelekkel kapcsolatban, azok számossága, valamint az érintettszervezetek és címzetti köre miatt.
Az elmúlt napokban ismételten megnövekedett az olyan zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak.
A levelek szövegezése alapvetően azonos, a korábbi hasonló zsarolólevelekhez képest koherensebb, helyesírásilag jóval pontosabb, a hangnem pedig egységesen tegeződő.
Az üzenetek tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amelynek segítségével az áldozat informatikai eszközéhez hozzáférést szereztek.
A támadó azt is állítja az e-mailben, hogy készített egy kompromittáló videó felvételt, amelyet a felhasználó kamerájával rögzített és a felvételen az áldozat felnőtt tartalmú oldalak látogatása közben végzett tevékenysége látható.

A hírlevél ITT olvasható részletesen.

Tájékoztatás – Fenyőfák elszállításának időpontjai

A Szelektív Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2022.01.17. és 2022.01. 28. közötti időszakban az egyes településekre vonatkozó rendszeres járatterv szerinti kommunális hulladék gyűjtés napján elszállítjuk a gyűjtőedényzet mellé megfelelő módon kihelyezett fenyőfákat.

Kérjük, hogy a fenyőfákat a zöldhulladékgyűjtés szabályainak megfelelően, maximum 1 méteres darabokra vágva, az ágakat kötegelve helyezzék ki, jól láthatóan, a gyűjtőedényzetek mellé.

Szelektív Nonprofit Kft.

Oltásnapok

Tisztelt Lakosság!

Értesítem Önöket, hogy 2022.01.07-én (pénteken) 8:00 -10:00 óra között a herédi orvosi rendelőben, 2020.01.21-én (pénteken) 8:00 -10:00 óra között a nagykökényesi orvosi rendelőben lehetőség lesz COVID elleni oltást felvenni.

Aki igényelni szeretné az oltást, a hered.rendelo@gmail.com e-mail címen, vagy a rendelő telefonszámán (+36703284001) előzetesen jelentkezzen be, hogy a megfelelő mennyiségű oltóanyag rendelkezésre álljon.

2022.01.07-én (pénteken) Nagykökényesen nem lesz rendelés.

Üdvözlettel:

dr. Kurpé László