GINOP-5.3.13-20 – Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása

A Magyar Államkincstár Magyarország kevésbé fejlett régióinak településein élők számára, vissza nem térítendő támogatást nyújt ösztöndíj formájában. Az ösztöndíj célja a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása, a nők foglalkoztatásának elősegítése.

A kiadott Közlemény tájékoztatást nyújt a kisgyermeket nevelők részére az érintett GINOP pályázati felhívás (GINOP-5.3.13-20) szerint továbbadott támogatási konstrukció keretében, az ösztöndíj feltételeiről, a pályázat lebonyolítási módjáról és speciális követelményeiről.

A projekt keretében a Kincstár azon szülők számára nyújt támogatást, akik 18. életévüket betöltötték és a gyermek nevelése mellett, általános iskola 5-8. osztályainak elvégzésére irányuló felkészítő képzésen, középfokú oktatási intézményben folyó, érettségire felkészítő képzésen vagy iskolarendszerű oktatásban, felnőttképzés keretében megvalósuló, az Országos Képzési Jegyzékben szabályozott szakképzésen kívánnak részt venni.

A támogatás mértéke magas intenzitású képzés esetében a képzés időtartama alatt, de legfeljebb 12 hónapig, legfeljebb havi 100 000 forint, míg az alacsony intenzitású képzés esetében havi 40 000 forint, de legfeljebb 200 000 forint lehet.

Felhívjuk a figyelmet arra, ha a támogatási kérelem benyújtásakor a már megkezdett képzésre vonatkozik, akkor annak a képzésnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 3. hónapon belül kell megkezdettnek lennie.

A pályázat benyújtásának kezdete: 2020.10.21. 11:00-tól.

Letölthető tájékoztató prospektus
Tanuló tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató