News

Felhívás

TISZTELT NAGYKÖKÉNYESI LAKOSOK!

Felajánljuk önkormányzatunk segítségét azon lakosaink számára, akit járványügyi megfigyelés alá helyeztek, vagy járványügyi elkülönítését rendelték el az új koronavírus (covid-19) által okozott megbetegedés terjedésének megakadályozása érdekében.

Amennyiben a karantén ideje alatt saját és családjuk ellátásában segítségre lenne szükségük, kérjük, hogy az alábbi elérhetőségeken jelezzék:

Telefon: 37-377-022
E-mail: hivatal@nagykokenyes.hu
Falugondnok: Samu István 06-20-228-0507

ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ SZEMÉLYEK ÁLTAL BETÖLTHETŐ ÁLLÁSOK
– Támogatott foglalkoztatás igénybe vétele melletti és Támogatás nélküli álláslehetőségek –

2020 október

Szombaton folytatódik az agrárcenzus – Sajtóközlemény

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat.

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

Agrárcenzust tízévente hajtanak végre a világ minden táján, az Európai Unió tagállamaiban erre 2019 ősze és 2021 tavasza között kerül sor. A KSH az idei összeírás során megkeres minden olyan egyéni gazdaságot, amelyek a korábbi felmérések, illetve az adminisztratív nyilvántartások alapján értékesítési céllal végezhetnek termelést, továbbá valamennyi mezőgazdasági tevékenységet végző gazdasági szervezetet. A népszámlálások után a második legtöbb embert érintő felmérés hazánkban, összesen mintegy 750 ezer címen valósul meg.

A felmérésben a KSH adatokat kér többek között a növénytermesztési jellemzőkről, állatállományról, a mezőgazdaságban dolgozókról, illetve a gazdaságok egy részétől az épületekről, trágyázási módszerekről, továbbá a hazai információigényeket figyelembe véve az agrárdigitalizációról is. Így az összegyűjtött adatok széleskörű elemzési lehetőséget biztosítanak majd.

(tovább…)

Tájékoztató felsőoktatásban részt vevők részére

Tájékoztatjuk a felsőoktatás nappali tagozatán tanuló hallgatókat, hogy Nagykökényes Község Önkormányzata tanévkezdési támogatást nyújt a nagykökényesi lakóhellyel rendelkező, főiskola, vagy egyetem nappali tagozatán tanulmányokat folytató hallgatók részére 20.000,-Ft-os utalvány formájában.

Kérelem nyomtatvány az önkormányzati hivatalban kérhető, melyhez mellékelni kell a hallgatói jogviszony igazolását.

A kérelmeket a Nagykökényesi Kirendeltségen 2020. november 20. napjáig lehet benyújtani!

Nagykökényes Községi Önkormányzat

Letölthető nyomtatvány