Nap: <span>2020.05.05.</span>

Újra nyitva lesz a hulladékudvar

Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 11-től a hatvani és a jászfényszarui hulladékudvarok szolgáltatásai igénybe vehetők a lakosság számára, a veszélyhelyzet előírásaihoz igazodó szabályozással.

A hulladékudvarok nyitvatartása változatlan:

 • Hatvan:
  • hétfő, szerda, péntek: 8-15 óráig,
  • kedd, csütörtök: 12-18 óráig.
 • Jászfényszaru:
  • kedd, csütörtök: 12-18 óráig,
  • szerda: 8-15 óráig,
  • szombat: páros naptári héten 8-13 óráig.

A hulladékudvar a 65 év felettiek védelme érdekében megmaradó korlátozásokhoz igazodóan az alábbiak szerint látogatható: a nyitvatartási idő első két órájában csak a 65 év felettiek, azt követően a 65 év alattiak vehetik igénybe a szolgáltatást.

A hulladékudvar területén egyszerre 1 fő+kísérője tartózkodhat.

A hulladékudvaron kötelező maszkot és kesztyűt viselni.

A jászfényszarui újrahasználati központ a kontaktusok minimalizása érdekében továbbra is zárva tart.

A Pest megyére érvényben maradt korlátozások miatt Pest megyei településeinkről nem áll módunkban hulladékot átvenni sem a hulladékudvarokon , sem a turai telephelyen, mely a korlátozások megszűnéséig vagy enyhítéséig továbbra is zárva tart.

Felhívjuk az Önkormányzat figyelmét, hogy amennyiben a veszélyhelyzetre vonatkozó korlátozó rendelkezések a későbbiekben szigorodnak, úgy társaságunk is felülbírálhatja fenti döntését.

A honlapunkon folyamatosan elérhetőek legfrissebb információink.

Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi
Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
3000 Hatvan, 054/14. hrsz.
Tel.: +36 37 342-622
Honlap: www.szelektivkft.hu

Akadálymentes információk az Efiportálon a koronavírussal kapcsolatban

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. európai uniós támogatásból valósítja meg a MONTÁZS projektet (EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001). A projekt célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minőségének és hozzáférhetőségének javítása, a fogyatékos emberek életminőségének, önálló életvezetési képességének és társadalmi befogadásának növelése.

A MONTÁZS projekt keretében működő Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál, a www.efiportal.hu weboldal a fogyatékossággal élő személyek számára nyújt széleskörű naprakész tájékoztatást az élet megannyi területéről. A portálon a koronavírussal kapcsolatos akadálymentes információk, hírek is megtalálhatók.

A folyamatosan frissülő linkgyűjtemény – hivatalos weboldalra történő hivatkozással – széleskörű akadálymentes tájékoztatást nyújt a megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról, a fertőzés elkerülésével kapcsolatos alapvető szabályokról, a koronavírus terjedéséről, annak megállításáról és kezeléséről.

Az otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik a weboldalon tájékoztatást kaphatnak a járványügyi intézkedésekről, az esetleges megbetegedésekkel kapcsolatos teendőkről, valamint
célcsoport-specifikusan gyűjtött hírekről, információkról is tájékozódhatnak.

A linkgyűjteményben egy helyen megtalálhatóak siket és nagyothalló, értelmi fogyatékos, speciális kommunikációs szükségletű, autista gyermekek és szüleiknek szóló, látássérült, valamint mozgáskorlátozott embereknek szóló tájékoztatók.

Bővebb információkat itt talál.

MONTÁZS PROJEKT – EFOP 1.9.2

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Cím: 1138 Budapest, Váci út 191. Telefon: +36 1 450 3230 E-mail: titkarsag@fszk.hu