Hónap: <span>2021 március</span>

A premontreiek rendalapításának 900. évfordulója

…A premontreiek 2021-ben ünneplik a rendalapítás 900. évfordulóját. Ebből az alkalomból készíttettek szabadtéri vándorkiállítást, amelyben mai premontrei atyák és nővérek az alapító, Szent Norbert karizmáit mutatják be, összekötve ezzel a kilenc évszázad lelki örökségét. A vándorkiállítást a jubileumi év során premontrei kötődésű helyeken fogják bemutatni. Gödöllő, Zsámbék, Keszthely után Budapestről érkezett a kiállítás Nagykökényesre, ahol a kultúrház melletti parkban lesz megtekinthető április végéig… 

Zöldhulladék gyűjtés

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nagykökényesen 2021. március 29-én zöldhulladék gyűjtést szervez a Szelektív Nonprofit Kft.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi tájékoztató szerinti, feleslegessé vált hulladékot az előre meghirdetett gyűjtési napon reggel 7 óráig helyezze ki az ingatlan elé, úgy, hogy ezzel a közlekedés biztonságát ne zavarja, a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen, ne járjon baleset- vagy károkozás veszélyének előidézésével.

A zöldhulladék-gyűjtést csak magánszemélyek vehetik igénybe, intézményektől, közületektől és gazdálkodó szervezetektől a hulladékot nem szállítják el.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az időben ki nem helyezett hulladékért nem áll módjukban visszamenni!

A zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű, levágott faág, nyesedék, avar, lehullott lomb, egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb kerti zöldhulladékot műanyag zsákokban, a faágakat, nyesedéket maximum egyméteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni. Ingatlanonként 1 m3 hulladék kihelyezésére van lehetőség.

Nem szállítható el a veszélyes hulladékkal, háztartási hulladékkal, építési törmelékkel, egyéb hulladékkal kevert vagy szennyezett zöldhulladék. Nem kerül elszállításra továbbá a nem megfelelően előkészített, biztonságos rakodásra nem alkalmas hulladék, az 1 m3-en felüli mennyiség.

Riasztás

Csomagküldő szolgáltatók nevével visszaélő, káros kód terjesztéssel összefüggő SMS üzenetekkel kapcsolatban – (2021. március 24.)

Tisztelt  Lakosság!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) riasztást ad ki a megnövekedett számú, kéretlen szöveges üzenetek útján terjedő, látszólag csomagküldő szolgáltatóktól érkező, káros hivatkozást tartalmazó SMS üzenetekkel kapcsolatban. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az SMS üzentekben, be nem fizetett szállítási díj vonatkozásában próbálnak meg pénzt, illetve adatokat megszerezni, valamint egyes esetekben Android operációs rendszerű eszközökre veszélyes káros kód letöltést végrehajtatni a felhasználóval.

Az SMS üzenetek főbb jellemzőit ITT olvahatják el!

Házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtés 2021. év II. negyedév

Nagykökényes településen a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés szállítási napjai: minden hónap második és negyedik péntek.

2021.04.09., péntek 2021.04.23., péntek
2021.05.14., péntek 2021.05.28., péntek
2021.06.11., péntek 2021.06.25., péntek

Zöld hulladékgyűjtés szállítási napja: 2021. március 29

Lomtalanítás: –

Bővebb információ:

Tájékoztatás óvodai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!

A 19/2021(III.10.)EMMI határozata a 2021/2022 nevelési, ill. tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról. A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításairól szóló 2011.évi CXXVIII. törvény 51§(4) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörömben (Prof. Dr. Kásler Miklós) eljárva figyelemmel a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021- (I.29.) Korm. rendeletre a következők szerint történik:

Az óvodába és az általános iskola- a járványügyi szempontok figyelembevételével-beosztás szerint, elektronikus úton is be lehet iratkozni a 2021/2022. nevelési évre, ill. tanévre. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatása az első óvodai nevelési napon, ill. tanítási
napon kerül sor.

A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása:

3012 Nagykökényes, Petőfi út 14. Nagykökényesi Kökényvirág Óvoda

A beiratkozás időpontja:

2021. április 19-23. ig 12.00-16.00-ig

A beiratkozás 2021.évben újra a járványügyi helyzetre való tekintettel telefonos úton is megtehető.

A részletes óvodavezetői tájékoztató itt olvasható.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2021. március

Nehezítse meg a betörők dolgát, védje meg otthona biztonságát!

Mindannyiunk rémálma, hogy egyszer arra ér haza, betörő járt az otthonában, értékes és kedves emlékeket őrző tárgyai pedig eltűntek.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, velünk ez nem történhet meg, pedig bármelyikünk válhat bűncselekmény áldozatává.

Azt is tudomásul kell vennünk, hogy lakásunk védelméről sem a rendőrség, sem más nem fog gondoskodni, ebben elsősorban magunkra számíthatunk. Hogy elkerüljük a nem várt betörést, érdemes számba venni a lehetséges biztonsági megoldásokat, és eldönteni, mekkora költséget tudunk szánni vagyonunk biztonságára, mennyi az elfogadható és a megfelelő biztonság.

Biztonság 6 lépésben