Hónap: <span>2021 május</span>

Bűnmegelőzési hírlevél

Az ingatlant érintő csalások is megelőzhetők!

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt napjainkban ismét felélénkült az ingatlanpiac. Ingatlan vásárlása, értékesítése vagy felújítása esetén figyeljünk, hogy ne váljunk csalók áldozatává!

Ennek érdekében fogadja meg tíz tanácsunkat!

Május 25. az eltűnt gyermekek világnapja

Az eltűnt gyermekek világnapja Ronald Reagan amerikai elnök által 1983-ban kezdeményezett nemzetközi emléknap, melyet az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és sorstársaira emlékezve tartanak ezen a napon. Európában az eltűnt kiskorúak ügyét a 2001-ben létrehozott Eltűnt és Szexuálisan Kihasznált Gyerekekért Európai Föderációja karolta fel, amely ernyőszervezetként koordinálja a prevenciós és az eltűntek felkutatásával kapcsolatos feladatokat. A szervezet kezdeményezte, hogy május 25. legyen az eltűnt és bántalmazott gyermekek napja. Az eltűnt gyermekek emléknapjáról jelenleg 23 ország emlékszik meg, közöttük Magyarország.

A statisztika” első pillantásra azt a benyomást kelti, mintha komoly gyermekrablási veszély fenyegetné a magyar családokat, a valóság ezzel szemben az, hogy a bejelentett esetek számát a különböző gyermeknevelési intézményekből sorozatosan elszökött gyerekek esete emeli meg. A bejelentések nagy része ezekből az esetekből tevődik össze.

A bűnmegelőzési hírlevél bővebben ITT olvasható!