Hónap: <span>2021 november</span>

Világító Adventi Kalendárium 2021

Feldíszített adventi ablakok nyílnak Nagykökényesen

A már korábban ismertetett játék alapján kattints a megfelelő számra és megnézheted az aznap feldíszített ablakot. Jó játékot, közös adventi felkészülést kívánunk!

Áramszünet

Nagykökényesen a csatolt térkép kiemeléssel jelölt szakaszán áramszünettel járó hálózati munkavégzés miatt a villamosenergia szolgáltatás szünetelni fog 2021. december 2-án (csütörtökön) reggel 8 órától délután 2 óráig.

Világító Adventi Kalendárium – Nagykökényesen

2016-ban indult el Solymáron a „Világító Adventi Kalendárium” játék, amelyhez 2020. novemberében Nagykökényes is csatlakozott.

A játék lényege ugyanaz, mint az adventi naptárnál csokival. December 1-jétől minden nap másnak a kidíszített ablaka van feldíszítve, kivilágítva, benne a szintén világító aznapi számmal. Az ablakdíszítők között a napokat sorsolás útján osztjuk ki. Így karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít, végül pedig Szenteste egyszerre világít már az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, mert azt a vadászoknak, a faluban sétálva kell megkeresniük, ezzel azt az ablakot „kinyitniuk”, lefényképezni és feltölteni a képet.
Ez nem verseny, díjazottak sem lesznek. Ez egy közös játék, ahol mindenki nyer. Az is, aki díszít, az is, aki megtalálja, miközben tesz egy sétát a faluban, az is, aki csupán csak gyönyörködik az ablakokban, a képekben. Mindenki kap egy sorszámot, így tudja, hogy melyik napon kell megnyitnia az adventi ablakot.

A „vadászok”-nak, gyerekeknek lehet egy kis édességgel is kedveskedni.

A játékra november 23-ig lehet jelentkezni e-mailben a hivatal[kukac]nagykokenyes.hu vagy messenger üzenetben (Sáfár-Szikra Gabriella). 

A „Kökényesi advent” csoportba lehet majd feltötleni a világító ablakok képeit vagy elküldeni a mabesszer[kukac]gmail.com mail címre.  A település honlapján (https://nagykokenyes.hu) és „Kökényesi Advent” facebook csoportban  tesszük közzé az útmutatót, térképet a kereséshez.

A jelentkezőktől azt kérjük, hogy azt a napot írják le, amikor nem tudnak ablaknyitást vállalni.

Boldog Adventi készülődést kívánunk Mindenkinek!

Besszer Andrásné polgármester

Bűnmegelőzési hírlevél – Válogatás az elmúlt hét eseményeiből

Mindig vannak olyan emberek, akik az anyagi javakat nem becsületes munkával, hanem mások javainak megszerzésével igyekeznek biztosítani. Ugyan egész évben követnek el vagyon elleni bűncselekményeket, szabálysértéseket, de különösen igaz ez a karácsonyi készülődés idején, amikor általában sokkal több pénzre van szükség a méltó ünnepléshez

A hírlevél bővebben ITT olvasható.

Bűnmegelőzési hírlevél

Közeleg a Karácsony!

Az idén is megkezdődött az ünnepi készülődés, az ajándékok beszerzése karácsonyra. Ezt jelzik az áruházak akciói is, és az elmúlt két-három hétben megszaporodott csalások is. Vannak, akik az ajándékozással, ünnepi készülődéssel együtt járó kiadásokat mások pénzéből igyekeznek előteremteni csalással, becsapással.

Az alkalmazott trükkök, módszerek nagyon változatosak, az elkövetők rendkívül leleményesek és sajnos időnként sikeresek is.

Hírlevelünkkel arra szeretnénk a figyelmet felhívni, hogy legyenek óvatosak és egészségesen bizalmatlanok, most se dőljenek be a csalóknak!

A hírlevél bővebben ITT tölthető le.

Hulladékudvar új nyitvatartási idő

A Szelektív Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021.11.01-től (Kedd) a Hulladékudvar új nyitvatartási időben üzemel.

  • Kedd: 8:00h – 12:00h
  • Csütörtök: 13:00h -17:00h
  • Szombat: 10:00h -14:00h

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken kaphat felvilágosítást ügyfélfogadási napokon:

Cím: 3360 Heves Károlyi Mihály utca 15.

Tel: +36/36 346-822

Email: ugyfelszolgalatheves@szelektivkft.hu

Nagykökényes – zöldhulladék elszállítás: 2021. november 27.