Hónap: <span>2021 július</span>

Kerékpárosok figyelmébe!

Bevásárláshoz, hétvégi túrára, munkahelyre történő közlekedésre, egyszerűen csak sportra, szabadidő eltöltésre fiatalok és idősek körében egyaránt népszerű a kerékpározás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpárosok egy része nem az előírásoknak megfelelő felszereltségű és műszaki állapotú kerékpárral vesz részt a közúti forgalomban, pedig ez a biztonságos közlekedés egyik legfontosabb feltétele.

Közlekedjen műszakilag kifogástalan kerékpárral!

A teljes hírlevél ITT tekinthető meg.

Óvodavezetői pályázat

Nagykökényes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet
Nagykökényesi Kökényvirág Óvoda
óvodavezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.

A pályázat megtekinthető ITT, vagy az alábbi linken is.

Bűnmegelőzési Hírlevél 2021. július

Bűnmegelőzési tanácsok nyárra, vízparti veszélyek

Nyáron az egyik legnépszerűbb időtöltés a strandolás. Azonban – akár folyóvíz, akár tó mellett, akár egy fürdő medencéiben strandolunk – a fürdőzés veszélyeket is rejt. A meggondolatlanság, az alapvető szabályok figyelmen kívül hagyása súlyos tragédiához vezethet!

A hírlevél részletesen ITT tekinthető meg.

Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2021 (MFP-ÖTIK/2021)

Kedvezményezett neve: Nagykökényes Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2021 (MFP-ÖTIK/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Nagykökényes községben az MFP-ÖTIK/2021 pályázat keretében (3281893248)

Szerződött támogatás összege: 7.914.290,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagykökényes Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” alprogramja keretében a Nagykökényes, Szabadság út 37. szám alatt található közös önkormányzati hivatali kirendeltség épületének leromlott állapotú tetőszerkezetét és tetőhéjazatát szeretné felújítani. Az utcával párhuzamos gerincű nyeregtető fa szerkezetének és tetőhéjazatának állapota jelentős mértékben elhasználódott, ezért a tetőszerkezet és a tetőhéjazat a lécezéssel együtt elbontásra kerül. Helyére új tetőszerkezet, továbbá Tondach cserépfedés és új tetőlécezés, ellenlécezés és tetőfólia kerül. A tetőhöz tartozó függőeresz- és lefolyócsatornák is kicserélődnek. Nagykökényes Községi Önkormányzat a tavalyi évben támogatást nyert a hivatali épület belső tereinek felújítására, ezt a projektet egészíti ki komplex módon a jelen pályázat keretében tervezett fejlesztés. A projekt összhangban áll a Magyar Falu Program és jelen pályázati felhívás célrendszerével, a tervezett fejlesztés megvalósulása hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító, korszerű épített környezet jöjjön létre.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.07.31.

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt nagykökényesi lakosokat, hogy 2021.07.19-től 2021.07.23-ig szabadság miatt a hivatali ügyek a Herédi Hivatalban intézhetők.

Szükség esetén telefonon hívható a Herédi Közös Önkormányzati Hivatal
(Heréd, Rákóczi F. út 39.) Tel.: 37/377-009.

Megértésüket köszönjük!

dr. Farkas Andrea sk.
jegyző

Moveplay platform

Bízik a tokiói magyar úszó-aranyéremben Atlanta meglepetés olimpiai bajnoka Czene Attila. Az immáron egy évet tolódott olimpia várás lázában az egész országot érintő forradalmi kezdeményezésről szóló beszámolójában a moveplay.hu működését jelentette be.

„42 mozgásformában, 1200 edzésvideót és 200 szakmai kiadványt tett elérhetővé térítésmentesen a Magyar Szabadidősport Szövetség a Moveplay elnevezésű programján keresztül, ezzel Magyarország legnagyobb online mozgástartalom-bázisát hozta létre, és természetesen működteti a felhasználók legnagyobb örömére. Az egyedülálló, egészségügyi prevenciót is érintő szakmai projekt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága támogatásával valósulhatott meg.”-mondta Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

A Szövetség célja, hogy a visszajelzések és tapasztalatok leszűrése után a jövőben bővítse a mozgásformákat, és a Moveplay, jelenleg is alkalmazott módszertana mentén, folyamatosan vonjon majd újabb és újabb sportágakat, valamint egészségfejlesztésre alkalmas mozgásformákat.

Légrádi Szabó Gábor

Ügysegédi rendszer újraindítása

Nagykökényes Község tekintetében a települési ügysegédi szolgáltatást a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatala 2021. július 13. napjától újraindítja.

Az ügysegédi ügyfélfogadást a települési ügysegédi rendszer felfüggesztését megelőző időpontban megszokottak szerint minden páros kedden 09.15 – 10.15 óráig biztosítjuk.

Települési ügysegéd elérhetősége:

Kissné Soós Melinda (70) 641-0325; (37) 795-082;
hatosag.hatvan@heves.gov.hu