Hónap: <span>2023 február</span>

A Bűncselekmények áldozatainak Napja

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap azóta a kontinens számos országában – 1993-tól Magyarországon is – a Bűncselekmények áldozatainak Napja. A nap lényege felhívni a figyelmet az áldozatsegítés fontosságára, egyben kifejezésre juttatni, hogy a társadalom, a közösség szolidáris mindazokkal, akik bűncselekmény áldozatává váltak.

A hírlevél bővebben ITT olvasható.

Válogatás a hét online bűncselekményeiből…

Személyes adattal visszaélés miatt indult büntetőeljárás egy hatvani nőnek az ügyében. Feltehetőleg adathalász email útján ismeretlen elkövető megszerezte a hölgy facebook bejelentkezési adatait és a messenger alkalmazásból kompromittáló felvételeket szerzett meg, melyeket egy internetes oldalra fel is töltött.

A HÍRLEVÉL bővebben ITT olvasható.

Bűnmegelőzési hírlevél

Hírlevelünkkel ezúttal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács online játékát ajánljuk figyelmükbe.

A HELLO BIZTONSÁG! egy sorozat első része Adatcsapda címmel. A játékot a 10-14 éves korosztálynak ajánljuk, akik hozzájuk hasonló korú gyerekek kalandjait követhetik nyomon. A főhősök egy parkban talált pendrive miatt kerülnek kalamajkába. Vidám eseményeken keresztül ismerhetik meg, mit kell tenni egy talált tárggyal, milyen veszélyek leselkednek rájuk, ha óvatlanul osztanak meg tartalmakat a neten, vagy hogyan kérjenek segítséget. Aki pedig tart attól, hogy veszély esetén a rendőrséghez forduljon, most meggyőződhet arról, hogy félelme alaptalan, szükség esetén bátran értesítheti a rendőröket.

A hírlevél bővebben ITT olvasható.