Nap: <span>2020.12.01.</span>

GINOP-5.3.13-20 – Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása

A Magyar Államkincstár Magyarország kevésbé fejlett régióinak településein élők számára, vissza nem térítendő támogatást nyújt ösztöndíj formájában. Az ösztöndíj célja a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása, a nők foglalkoztatásának elősegítése.

A kiadott Közlemény tájékoztatást nyújt a kisgyermeket nevelők részére az érintett GINOP pályázati felhívás (GINOP-5.3.13-20) szerint továbbadott támogatási konstrukció keretében, az ösztöndíj feltételeiről, a pályázat lebonyolítási módjáról és speciális követelményeiről.

A projekt keretében a Kincstár azon szülők számára nyújt támogatást, akik 18. életévüket betöltötték és a gyermek nevelése mellett, általános iskola 5-8. osztályainak elvégzésére irányuló felkészítő képzésen, középfokú oktatási intézményben folyó, érettségire felkészítő képzésen vagy iskolarendszerű oktatásban, felnőttképzés keretében megvalósuló, az Országos Képzési Jegyzékben szabályozott szakképzésen kívánnak részt venni.

A támogatás mértéke magas intenzitású képzés esetében a képzés időtartama alatt, de legfeljebb 12 hónapig, legfeljebb havi 100 000 forint, míg az alacsony intenzitású képzés esetében havi 40 000 forint, de legfeljebb 200 000 forint lehet.

Felhívjuk a figyelmet arra, ha a támogatási kérelem benyújtásakor a már megkezdett képzésre vonatkozik, akkor annak a képzésnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 3. hónapon belül kell megkezdettnek lennie.

A pályázat benyújtásának kezdete: 2020.10.21. 11:00-tól.

Letölthető tájékoztató prospektus
Tanuló tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Világító Adventi kalendárium Nagykökényesen

Megkezdődik a visszaszámlálás, holnap kinyílik a mi településünkön is az első adventi ablak. Köszönöm a játékosoknak, hogy vállalták a díszítést! Aki szeretne jelentkezni, még megteheti. Egy napon több ablak is “kinyílhat”. A csoport nyilvános, hívjatok meg a barátaitokat. “Vadászok” figyelem, holnaptól várjuk a megtalált ablakokról a fotók posztolását. Mivel kaptunk egy felajánlást Szabó Andi részéről, nagyon szépen köszönjük, így a legtöbb ablakot megtaláló játékos, vadász kap egy karácsonyi asztali díszt.

Holnap reggel kaptok egy üzenetet, hogy merre kell keresni az első ablakot. A kalendáriumi ablaknak legalább délután 4 órától este 8 óráig (a korlátozás miatt) világítania kell. Sétáljatok a faluban, keressétek holnaptól a kivilágított ablakokat. Akinek nincs Facebookja, a honlapon keresztül informálódhat. A fotókat elküldhetik a következő mail címre is: mabesszer[kukac]gmail.com

A térképen pirossal látszódik Solymár, ahonnan elindult a játék, és már Nagykökényes is felkerült a térképre (sárgával bejelöltem) A térkép itt elérhető.

Jó vadászatot, sétát, boldog adventi készülődést kívánok!